Skaffa katt

Funderar du på att skaffa en katt är det bara att gratulera då en härlig tid väntar och många mysiga stunder tillsammans med katten. Dock är det ju som bekant en del att tänka på inför kattköpet så här kommer några råd och tips.

Kattungar

Innan man köper katt är det bra om man noga tänker över det hela och verkligen sätter sig in i vad det innebär att vara kattägare eftersom det är ett mångårigt åtagande.

Det är också viktigt att känna till att en katt kräver mycket omsorg och även ska ha tillgång till viss sysselsättning, något vi skrivit om tidigare här på sajten.

I samband med själva köpet är det viktigt att man ser till att katten är undersökt av veterinär så den inte har några sjukdomar. Det är också bra om man ser till att registrera och id-märka sin katt, bland annat för att det ökar chansen att få tillbaka den om den skulle springa bort.

Innan själva köpet kan det också vara bra att ha införskaffat alla de saker till katten som behövs i form av bland annat mat, kattlåda, vattenskål, klösbräda samt transportbur med mera.