Kom igång med Aquascaping

Aquascaping är en snabbt växande hobby som har tagit världen med storm. Aquascaping går ut på att bygga landskap i sitt akvarium där fisk inte längre har främsta positionen. Det är faktiskt så att fisk inte ens är nödvändigt i ett bra aquascape.

Bygg ett akvarium genom att forma sten och sand till en miljö, snarare än att det ligger platt på botten. Lägg till blötlagda kvistar och grenar så att en naturlig miljö bildas. Sprid ut löv och andra naturliga delar som kan landa i vattnet och avsluta med rätt växter. Helt plötsligt har du byggt ditt första Aquascape.

Det finns en hel del att tänka på förstås, du behöver rätt blandning av substrat för att dina växter ska trivas. Du behöver hålla vattnet rent och på rätt PH-halt. Du behöver hålla vattnet i rörelse, och därmed ha en tillräckligt stor cirkulationspumnp. För mer information och tutorials är vårt tips Aquarium Gardens, där videon ovan kommer från. Ett annat tips är Sepra Design, den kanske största och mest substantiella kanalen på Youtube om Aquascaping (och terrarier). Nedan ett paludarium, ett akvarium med en landdel, från Serpa Design.

Vill du komma igång med Aquascaping? Allt du behöver för att komma igång kan du hitta hos Fiskfoder.se. Här hittar du allt från akvarier och pumpar till växtgödning och växter som kommer hem till dig på beställning.