Allt för ett aktivt liv

Vi pratar mycket om att leva aktivt. Det är viktigt för oss alla då det bidrar till ett hälsosammare, längre liv. Men hur gör du det då? Vad innebär det att leva aktivt? Det finns många olika sätt att gå tillväga. Det första de flesta av oss tänker på är att sporta och visst är det en aktiv del av vardagen. Men att leva aktivt innebär faktiskt lite mer aktiviteter än 1-2 timmar på gymmet.

Friluftsliv är en bra start för er ovana.

Skogspromenader är väldigt bra för hela familjen som start för att komma igång och vänja er vid nya utomhus aktiviteter. Ni kan göra vandringar längs skogsleder eller åka iväg mot lite bergigare trakter för svårare, lite mer ombytlig terräng. För er som har hund är det perfekt att ta med hunden ut i skogen eller bergen där ni kan släppa den fri också.

Men tänk på att inte låta er hund störa djurlivet om det är i bergen ni vandrar. Exempelvis vattensporter eller motorsporter möjliggör också ett mer aktivt liv, med träningsmöjligheter både inom- och utomhus. Dessutom erbjuder de båda alternativen fantastiska utomhusdagar med mycket rörelse och liv även för barnen vid sporternas tillställningar samt tävlingar.