Ta med naturen in

Naturen får oss att slappna av, den kan ge oss kreativitet och frid på samma gång. Du behöver inte besöka skogen eller parkerna för att få vara runt träd och djur, du kan skapa samma förutsättningar i hemmet. 

Vinterträdgård

Vill du slå på stort ska du bygga en vinterträdgård. Det kan vara ett vinterbonat uterum eller ett isolerat växthus på tomten. Där kan du plantera träd, växter och blommor att omringa dig med. Bygg tillräckligt stort för att få plats med ett bord och några sköna stolar, kanske till och med en soffa att sova middag i. Du får maximal utsikt över din egen tomt tack vare inglasningen och kan njuta av säsongerna.

Akvarium

Fiskar och akvarieväxter är lugnande att titta på. De kräver en viss del skötsel men det får man snabbt rutin för. Ett akvarium behöver stenar, växter, vackra fiskar och filter. Det går också att installera en luftpump för att skapa luftrörelser i vattnet som syresätter vattnet. Luftpumpen är inte nödvändig, det går att syresätta på andra alternativ men det är en av de bästa och mest hållbara metoderna. Tänk på att prata med säljaren innan ni köper fiskar, en del konkurrerar ut varandra och trivs inte med andra arter.

Inredning

Ett annat, lite billigare, alternativ är att inreda med naturen. Stora växter i hörn och fönster får ett hem att genast se hemtrevligare ut. Dekorera matbordet med ris och grenar från gården, använd stenar som dörrstopp och dekor i krukorna. Laminera vackra löv och rama in som tavlor, endast fantasin sätter gränser på vad du kan göra med naturliga material.