Djur – populära motiv för foto och konst

Djur och natur har sedan väldigt långt tillbaka varit stort inom konstnärsvärlden och på lika sätt blivit det inom fotokonsten, ända sedan dess begynnelse. Djurlivet är helt enkelt någonting som alltid fascinerat oss människor på olika sätt, och något som mest troligt alltid kommer göra så. 

Djur gör sig bra på tavlor, bilder och film

En anledning till att djur förmodligen alltid varit så populära att gestalta på olika vis, lär vara det faktum att de är både beundransvärda och oerhört vackra. Många av oss känner helt enkelt en dragning till djur i största allmänhet, något som gör att vi hela tiden strävar efter att komma dom närmare, i vår längtan att få betrakta dom på olika vis. Tråkigt nog har detta även mynnat ut i att djur stundtals farit illa, så som med en del cirkusar men faktiskt även vissa djurparker.

Bättre att beskåda dom i det fria

Ett bättre sätt är därför att både beskåda men också dokumentera djurlivet på olika vis, i sin naturliga miljö. Det blir även ett mera genuint möte där vi får ta del av djurets riktiga liv, snarare än något vi människor försökt bygga upp och efterapa. På denna punkt vill vi därför hylla alla konstnärer, fotografer och naturfilmare som själva ger sig ut i naturen på jakt efter inspiration, ibland med fara för sitt eget liv (inget vi rekommenderar).

Hitta din egen kreativitet kopplat till djurriket

Att syssla med att gestalta djur på olika sätt är också någonting som kan vara väldigt underhållande med också meditativt. Därför är det någonting som du själv borde fundera på att testa om det känns lockande. Vem vet? Kanske utvecklar det sig till en fullskallig och ny hobby som du kommer ha massvis av glädje av under många år framöver! Och om det dessutom resulterar i lite roligt resande runt om i världen så är det ju än bättre!