Starta upp ett akvarium

Något av det mest avslappnande som finns, är att sitta och titta på ett akvarium och se fiskarna simma runt och växterna vaja lätt i rörelsen från vattenpumpen. Fridfullt och harmoniskt, lite som meditation helt enkelt.

Tropical golden fish

Oavsett vilket nytt djur du tänker införskaffa, är det bra att få lite tips och råd kring djuret. Dessa råd kan även vara bra att ha tillhands senare under husdjurets liv, då frågor kan uppkomma.

Så även när det gäller att starta upp ett akvarium och allt som rör det. Allt beror lite på vilken typ av akvarium du tänker satsa på, sötvatten eller saltvatten till exempel. Ett saltvattenakvarium kräver mycket mera arbete än sötvattensakvariet.

När man beslutat sig om typ och storlek, så är det bara att sätta igång. Gruset som ska i bör inledande tvättas, för att inte damma så mycket i akvariet. Börja med att fylla i vatten till ungefär 1/3. Sedan häller du i sanden och lutar det något, så att det är högre bak än fram.

Plantera några växter och sätt ner pump och doppvärmare, gärna så att pumpen cirkulerar vattnet fint. Häll i resterande vatten. Låt sedan akvariet vara under ett par dagar innan du köper och sätter i fisk. Läs på ordentligt innan du börjar.