Härliga vinteraktiviteter

Vintern har kanske inte så många fördelar om man inte gillar att vara ute i naturen oavsett årstid. Vi bor i ett land där det är rätt så skarpa gränser mellan våra fyra årstider, även om det numer kan växla ganska friskt. Men visst finns det härliga vinteraktiviteter vi kan njuta av.

vinterfiske

Vinterfiske

Älskar man att fiska så kan även vara så att vinterfiske locka många människor. Tänk er några grader kallt, strålande sol och en fjällsjö med enbart vidsträckta vyer runt i kring. Nog kan man stå ut med sådana dagar. Speciellt om det nappar och man får fisk. Kolla upp Jakto där hittar du bra utrustning för ditt vinterfiske.

Skidåkning

crosscountry skiingFör många så är det utförsåkning som gäller men vi tänkte mer på längdskidåkning. Här kommer man verkligen ut i naturen om man väljer att följa ett skoterspår eller liknande. Det är ett enkelt sätt att ta sig ut i skog och mark att sätta på sig sina skidor och ge sig iväg, packa en liten ryggsäck med gott fika och njut av dagen.

Hundspann

Dog sleddingFör den som vill ha lite mer fart och fläkt men ändock utan motorer så kan hundspann vara det ultimata. Nu finns ju inte detta överallt men på ett antal platser i Sverige så hittar man detta. Mest i norra delarna så det kan vara läge för att planera en tripp norröver för att få uppleva storslagen natur med hundspann.