Jobba och äga husdjur

De flesta som bor i vårat avlånga land måste arbeta för att ställa mat på bordet, men hur göra man då om man har husdjur?

Många husdjur klarar alldeles utmärkt med att att vara ensam några timmar på dagen.  Vissa djur som undulater har dock det riktigt tufft om dom är helt ensamma längre stunder. Då de är flockdjur blir de helt enkelt förvirrade och ibland lite rädda om det inte finns någon annan att prata med. Som tur var är inte undulater speciellt dyra i inköp eller drift så att köpa in en extra så att de kan ha sällskap är bara roligt för dig som ägare och för själva undulaterna.

katter som leker

Katter kan man ofta tycka klarar sig själv, speciellt om dom är ute, men enligt svensk lag får man inte lämna katten ensam över natten. Man behöver enligt djurskyddslagen ha tillsyn över sitt djur. Detta betyder i grunden att man behöver kunna se till att djuret inte visar sjukdomstecken, att det inte är skadat samt att det har mat. Om man har utekatter måste man istället minst två gånger per dygn försöka kalla på katten, oavsett om den för tillfället är intresserad av att komma hem.

Katten måste också ha möjlighet att aktivera sig under tiden du är på jobbet. Detta betyder att den måste ha möjlighet att leka, klättra och klösa. För din egen plånboks skull är det alltså bäst att köpa mycket med kattleksaker och klösträd. Vi på Telge djur och natur tipsar om Supercat.se som specialiserar sig på varor just till katt. Där finns det många olika alternativ när det kommer till klätter och klösleksaker.